top of page
Authentiek auticoaching logo
Ruben Cannaerts Auticoach

Ruben Cannaerts

Auticoach 

Opleidingen

Bachelor in de Ergotherapie

(Thomas More Kempen)

Bachelor na Bachelor Autismespectrumstoornissen

(AP Hogeschool Antwerpen)

Autismebelevingscircuit begeleider

(Autisme Centraal Gent)

Autismecentraalmethodiek: verstandelijke beperking

(Autisme Centraal Gent)

 

Thema-gebonden opleidingen

(Autisme Centraal Gent)

Over mezelf

Ik ben Ruben en studeerde in 2019 af als ergotherapeut. Ik startte mijn loopbaan bij Monnikenheide-Spectrum. Een voorziening voor mensen met een verstandelijke beperking. Hier kwam ik voor het eerst in aanraking met autisme en groeide mijn passie voor dit thema. Tot op heden is dit nog steeds mijn hoofdberoep.

 

Na een half jaar binnen Monnikenheide-Spectrum koos ik ervoor om mij verder te verdiepen in het thema 'autisme'. Ik heb dan ook besloten om in combinatie met mijn job de banaba opleiding 'Autismespectrumstoornissen' aan AP Hogeschool te gaan studeren, waarvan ik in 2022 afstudeerde.

 

Op het einde van mijn eerste jaar binnen de opleiding startte ik als zelfstandige in bijberoep, als auticoach binnen 'Multidisciplinair Centrum Cura'. Hier deed ik mijn ervaring als auticoach groeien.

 

Autisme is het thema waar ik mij de afgelopen jaren in heb verdiept en de komende jaren in zal blijven verdiepen. Enerzijds door vormingen, collega's, boeken ... Anderzijds door de cliënten zelf, die vaak zonder te beseffen al een hele weg hebben afgelegd.

 

Ruben is lid van 'Ergotherapie Vlaanderen' (Beroepsvereniging voor ergotherapeuten)

bottom of page